Prevod "tolkel hrupa" na makedonski jezik:


  Slovar Slovenski-Makedonski

Ads

  Primeri (Zunanji viri, ne pregleduje)

On pa jo je tolkel in tolkel.
А тој ја удираше и ја удираше!
Ne delaj hrupa.
Не правите никаква галама.
Povzročil si veliko hrupa.
Баш си бучен пријателе, а?
Poglejte, nočem zganjati hrupa.
Не сакам да правам гужва...
Brez hrupa in govorjenja.
Без галама во строј.
Zaradi hrupa in vonja?
Поради бучавата и миризбата?
Si spet tolkel po loncih, mar ne?
Повторно тропаше по тенџерињата, нели?
Popolna Babel hrupa so naredili.
Одличен Вавилон на звуци тие го направија.
Slišal sem nekaj hrupa v !
Слушам некои бучава во
...brez votlosti, brez hrupa reaktorja.
Без кавитација, без бучава од реактор.
Upam, da je vredno hrupa!
Се надевам дека вреди за вревата!
Ne vidim, zakaj toliko hrupa.
Зоштое целата збрка?
Nič ne slišim zaradi hrupa!
Од бучавата ништо не се слуша!
Preveč hrupa in dima. Smrdi.
М ного бучава... многучад...
Mnogo hrupa za prazen nič.
Тој само прави голема врева.
Od petega leta ga je oče tolkel redno.
Уште од 5 години, татко му го тепал постојано.
Tolkel sem ga po glavi, po prekletem obrazu.
Го фатив и му ја трескам главата, му го гризам ебаното лице.
Tolci ritem, kot belec še ni tolkel! Ritem.
Ти држи ритам, држи како што белец никогаш не успеал.
Nehaj! Zaradi hrupa bodo klicali policijo!
Ќе викнат цајкани заради бучавата.
Dobro. Pravilo številka ena Brez hrupa.
Прво правило, без врева и прашања.
Groza me je tega glasnega hrupa.
Не, ова успивна песна или што е.. смртно ме уплаши.
Ne povzročaj spet tistega hrupa, Harvey.
Те молам, немој повеќе да го правиш тој звук, Hарви.
I dolgotrajnim ravnem hrupa iz cestnega prometa (
I од патниот сообраќај (
Tudi vaši sosedje so klicali zaradi hrupa.
И вашите соседи се јавија во врска со некои врисоци или нешто гласно.
Nekdo se pritožuje zaradi hrupa. Ne more spati.
Вели дека не може да спие.
Samo dosti hrupa.. In jaz sem samo KRIČALA !
Мислам, сакам само 3 песни и ги свирам со часови.
čebele th skylarks naredi tako lepo hrupa hummin Singin '.
пчели на ти skylarks прави таков убав бучава hummin на singin.
Dvomim, da bodo zganjali kaj hrupa zaradi nekega starca.
Се сомневам дека ќе кренат врева... за стар затвореник како мене.
Dvomim, da bodo zganjali kaj hrupa zaradi nekega starca.
Тешко дека некој ќе крене врева не за некој стар робијаш како мене.
Tak človek bo razsul prostor in povzročil veliko hrupa.
Некој како него ќе растури се сосема и ќе направи голема гужва.
Zaradi hrupa, ki ga zganjaš, tudi midva ne moreva.
Ни ние со таа врева што ја правиш.
Patra Slišal sem nekaj hrupa . Lady, ki prihajajo iz gnezda
Монах слушам некоја врева . дама, потекнува од таа гнездо
Pridite, pojdite, dobro Juliet hrupa v , upam si več ostati.
Ајде, оди, добар Јулија бучава во рамките , јас се осмелувам не подолг престој.
Jezus Kristus, Lester, zakaj ne delaš še malo večjega hrupa?
Исусе Христе, Лестер не можеш да бидеш по бучен?
Sesul te bom Tesla pa čeprav ni primerno, ne bom izmenično tolkel, ampak udaril enosmerno.
Ќе те скршам Тесла нема начин да го направам тоа грижливо Никогаш не го менувам својот тек, те победив директно.
Iz tega razloga je dolgočasno hrupa ni bilo tako zelo dobro vidni.
За таа причина досадна бучавата не беше толку очигледна.
Rad imam velike debeluhe, kot si ti. Ko padejo, povzročijo več hrupa.
Сакам големи и дебели како тебе, зошто кога паѓаат прават многу бука.
Moj oče se je od šoka tolkel po prsih in stegoval roke proti bogu na nebu.
Од шокот мојот тато почна да удира со своите посинети и крвави раце против неправедниот Бог во неговото Небо.
Flash zbledele strele pognal skozi črni okvir okna in ebbed ven brez hrupa.
Блесок на молња избледени darted низ црна рамките на прозорците и ebbed без секој шум.
Oprosti, nisem te slišala zaradi hrupa... to bi te lahko raztrgalo na koščke.
Ох, жал ми е... не те чув од овие големи мажини... која сака да те скине на мали парчиња.
Če bi vsaj prekleto malo hrupa, je odgovoril Samuel, te bom poslal v pekel.
Ако се направи најмалку проклето малку на бучава , одговори Самуил, Јас ќе ви испратиме во пеколот .
Corky was očitno na sliki, in kar neke vrste suha, sesanju hrupa z usta.
Корков беше гневен на сликата, и прави еден вид на сува, цицање бучава со устата.
Saj smo tudi mi lani zaslužili 2 milijona, pa nihče ni delal takega hrupa.
Мислевме дека 2 милиони е многу.
Berlin, kjer so uspešno združili ukrepe za zmanjševanje lokalnega onesnaževanja zraka in ravni hrupa (32).
Постојат примери, како што е Берлин, на успешно интегрирани пристапи кон паралелното намалување на локалното загадување на воздухот и нивоата на бучава (32).
Nasprotno, kot da ni bilo nobenih ovir in z nenavadno hrupa, je zdaj Gregor odpeljal naprej.
Напротив, како да немаше пречка и со чудна бучава, тој сега возеше Грегор напред.

 

Povezana iskanja: Raven Hrupa - Emisije Hrupa - Zmanjšanje Hrupa - Nadzor Hrupa - Meritve Hrupa - Meritev Hrupa -